Валидираха пощенска марка за 140-годишнината от приемането на Търновската конституция

12:25, 08 фев 19 / Политика 25 1242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пощенска марка, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, беше валидирана от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, председателя на Държавна агенция „Архиви“ Михаил Груев и кмета на Велико Търново Даниел Панов.

Марката е един символ на знаменателно събитие от българската история, каза по време на церемонията министър Желязков. По думите му, авторът на изданието Ивелина Велинова е пресъздала духа, атмосферата на Велико Търново, който в историческия момент, преди 140 години, е център на възраждащата се българска държавност.

Марката включва и фрагменти от Търновската конституция. През последните 20 години това е третото пощенско-филателно издание, посветено на Учредителното събрание, каза още министър Желязков.

Участниците в церемонията подчертаха, че Търновската конституция е един от най-демократичните и модерни за времето си основни закони, който въвежда на върховенството на закона, разделението на властите, политическия плурализъм и закрилата на собствеността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама