"Барселона" отново не победи, "Реал" Мадрид вече е близо

08:50, 11 фев 19 / Спорт 25 1221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Барселона" не стигна до победата във втори пореден двубой от испанската Примера дивисион, трети във всички турнири. Каталунците завършиха наравно 0:0 като гости на "Атлетик" Билбао в среща от 23-ия кръг на първенството.

Звездата на "блаугранас" Лионел Меси започна като титуляр, след като преди дни остана на резервната скамейка срещу "Реал" Мадрид - при 1:1 за Купата на краля.

Тази вечер, на "Сан Мамес", аржентинецът си партнираше в атака с Луис Суарес и Филипе Коутиньо, но триото не успя да преодолее стража Яго Ерерин.

Всъщност домакините могат да съжаляват повече, тъй като имаха по-добри положения, а вратарят на "Барселона" Марк-Андре тер Стеген направи няколко страхотни спасявания. Любопитното е, че германецът е отразил 30 от последните 34 точни удара към своята врата.

"Атлетик" заслужи точката, но потрепери в края, тъй като завърши последните малко над 10 минути в намален състав. В 80' Оскар де Маркос бе изгонен след втори жълт картон за игра с ръка. По този начин той спря контраатака на "Барселона".

Каталунците не бяха завършвали мач без гол от февруари 2018 г. насам, когато също записаха нулево равенство, но с "Хетафе" на "Камп Ноу".

Тимът на Ернесто Валверде продължава да води в Примера с актив от 51, вече само с 6 повече от втория "Реал" Мадрид. Трети е друг отбор от испанската столица - "Атлетико", който има 44 точки. "Атлетик" Билбао пък заема 13-ата позиция с 27 пункта.

В следващия кръг "Барселона" и "Реал" Мадрид приемат съответно "Валядолид" и "Жирона", а "Атлетик" Билбао гостува на намиращия се на дъното "Уеска".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама