Александрина Валенти и дебютната ѝ стихосбирка „Амаркорд”

10:40, 14 фев 19 / Култура 25 1795 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дебютната стихосбирка „Амаркорд” на новото експресивно лице в българската литература - Александрина Валенти, е вече на книжния пазар. „Амаркорд”, в превод от диалекта на град Рим (романьоло), означава „Спомням си”.

Стихосбирката представя 80 страници с поезия отвъд страха, написана с фин език, наситена с метафори, сенки, обрати и разтърсващи спомени. 

Корицата, както дизайна и предпечата, са дело на самата авторка, а в книжното тяло са поместени и нейни внушителни, абстрактни илюстрации, нарисувани дигитално, но с пресъздаден очерк на въглен и туш.

За представянето на книгата си в онлайн пространството, Александрина дебютира и като режисьор на едноминутно ноар видео, заставайки пред камерата на Павел Симеонов. Кадрите отварят вратите към написаното в „Амаркорд”.

Александрина Валенти е родена на 24.04.1992 г. в град Варна. Завършва 4-та ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ с профил испански език, след което бакалавърска програма по ”Журналистика” в София. Понастоящем живее в Рим, Италия, където учи магистратура “Визуален и иновативен дизайн” в „Rome University of Fine Arts”. Занимава се с рисуване, фотография, поезия, проза. Работи като графичен дизайнер и журналист. 

„Амаркорд” може да бъде намерена в добрите книжарници в страната, както и поръчана онлайн.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 03:28, 21 май 20

има, достатъчно има и ще има, И ЩЕ ИМА...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама