"Тотнъм" разби "Борусия" Дортмунд, "Реал" (Мадрид) пречупи "Аякс"

08:50, 14 фев 19 / Спорт 25 1038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Тотнъм" гледа уверено към четвъртфиналната фаза на Шампионската лига след категорична победа с 3:0 над "Борусия" Дортмунд на "Уембли". Английският клуб взе солиден аванс преди реванша в Германия благодарение на три попадения през втората част на мача.

Преди почивката играта бе равностойна и двата отбора имаха шансове, които не реализираха, но още с началото на втората част "Тотнъм" поведе. Така се стигна до 83-а минута, когато Ян Вертонген бе намерен по прекрасен начин от дълго подаване на Серж Орие и от воле заби топката в мрежата.

Това стъписа "жълто-черните", които скоро след това допуснаха още един гол. Вкара го влезлият минути по-рано като резерва Фернандо Йоренте, който засече центриране от корнер на Кристиан Ериксен.

Реваншът в Дортмунд е след 3 седмици, като тогава се очаква да бъдат здрави няколко основни футболисти и на двата отбора, които пропуснаха първия мач - Хари Кейн, Деле Али и Ерик Дайър за "Тотнъм" и Марко Ройс, Пако Алкасер и Лукаш Пишчек за "Борусия".

"Реал" (Мадрид) спечели с 2:1 гостуването си в Амстердам срещу местния "Аякс" в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Гостите откриха резултата в 60-та минута. Голмайстор беше Карим Бензема, който се възползва от пас на Винисиус.

"Аякс" изравни в 75-та минута с попадение на Хаким Зиех. Победния гол за "Реал" Мадрид вкара Марко Асенсио, 3 минути преди края на редовните 90, след подаване на Дани Карвахал.

Любопитен момент беше отмяната на попадение на "Аякс", след като съдиите гледаха гола на запис от системата за видеоповторения ВАР.

Реваншът е на 5 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама