Организира се "Пролетен фестивал на науката"

11:27, 15 фев 19 / Култура 25 1455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пролетен фестивал на науката се организира за първи път в България чрез „Апетит за образование чрез практика“ на 13-14 април в парка на НДК. Събитието е с начален час 11:00 часа до 19:00 часа и през двата дни.

Предстоящото събитие има за цел да представи науката чрез практически уроци, занимания, представления и демонстрации, подходящи за всички възрастови групи – от малки деца до родители.

Фестивалът ще събере под общ знаменател учени и изследователи от различни сфери, с мисия да запалят интереса на децата, като им дадат възможност да опитат на практика същността и постиженията на науката, които определят съществуването ни в днешния изтъкан от технологии свят.

Връзка към събитието

Като допълнение към фестивала протича и Национален конкурс - "Крадец на мечти", в който учениците от цяла България имат възможността да участват със свои произведения, творчество и индивидуалност.

Събитието се осъществява с подкрепата на "Българска Наука", URBO, MindHub, ПоПоТам, YOUTHHub и Mediabricks

 

 

Регистрацията за изложители все още е отворена - по време на фестивала всеки един изложител има възможността да представи дейността се чрез практическо занимание, урок, демонстрация ,експеримент или workshop-и. Всеки един изложител има пълната свобода да бъде научно-креативен и да избира сам своето поле за изява. Фестивалът е с продължителност два дни и изисква участието на изложителите през целия период. 

Ако желаете да станете изложител - независимо дали сте организация или физическо лици, можете да направите това тук

 

 

Входът за посетители ще бъде напълно безплатен, но ако искате да подкрепите инициативата и планираните още три подобни фестивала през годината, чрез закупуване на билет тук

 

 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама