Андрей Жеков се завръща в „Левски София”

13:50, 18 фев 19 / Спорт 25 915 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Андрей Жеков започва от днес работа в „Левски София”. Най-успешният български разпределител през последните близо 15 години се завръща в клуба, от който е тръгнал към големия волейбол. Жеков прекрати състезателната си кариера и реши да се насочи към треньорската професия. Той ще бъде помощник на дългогодишния си съотборник в „Левски”, „Пиаченца” и националния тим Владимир Николов.

Жеков ще помага и за развитието на разпределителите в школата на клуба. Дебютът му на пейката на „сините” ще бъде този петък в домакинския мач с „Добруджа 07”. Срещата е от 18,30 ч в столичната зала „Универсиада”.

Преди три години Андрей отново се присъедини като играч към мъжкия отбор, но тогава се възстановяваше от тежка травма и за близо 3 месеца влезе в ролята на старши треньор. Той игра в плейофа със „Славия” за оставане в Суперлигата, спечелен с 3:0. След това пък започна новият проект за възстановяването на „Левски София” и превръщането му в един от водещите клубове у нас.

Състезателната кариера на Жеков стартира в „Славия”, с който едва 16-годишен става шампион. На 19 се мести в тогавашния „Левски Сиконко” и в периода 1999 – 2006 г. печели още 6 титли и 5 купи на страната. След това поема към чужбина и кариерата му преминава през „Нефтяник” (Рус), „Патрон” (Гър), „Олимпиакос” (Гър), „Галатасарай” (Тур), „Пиаченца” (Ит), „Томис” (Рум), „Бешикташ” (Тур) и „Галац” (Рум). Жеков има над 250 мача за националния отбор, с който печели три бронзови медала – от световното първенство в Япония (2006 г.), Световната купа в Япония (2007 г.) и европейското в Турция (2009 г.).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама