Еврокомисията: Не налагаме понятието "трети пол" в българските училища

19:30, 21 фев 19 / Политика 25 1300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Само държавите членки на ЕС са компетентни да решават въпроси, свързани с каквато и да било терминология за определяне на пола съгласно техните конституции. Това се посочва в изявление на Европейската комисия /ЕК/ относно SELFIE, разпространено от Представителството на ЕК в София.

SELFIE /самооценка на ефективното обучение чрез насърчаване на използването на иновативни образователни технологии/ е доброволен и анонимен инструмент в подкрепа на училищата при употребата на цифрови технологии за преподаване и обучение. Всички заинтересовани училища могат да се регистрират на платформата и да направят самооценката, и резултатите от SELFIE остават само за съответното училище и не се споделят другаде, се казва в изявлението.

SELFIE е бил разработен в тясно сътрудничество с експерти по образованието и над 5000 училищни ръководители, учители и ученици. Първата версия на инструмента е била тествана в 650 училища в 14 държави.

В изявлението е посочено, че твърденията, че Европейската комисия се опитва да "наложи" понятието "трети пол" в българските училища и чрез инструмента SELFIE "проповядва джендър идеология" са неверни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама