Веселин Марешки: Новата стратегия за ромите на ВМРО е с предизборна цел

10:00, 22 фев 19 / Политика 25 1295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Привилегиите за ромите, които предлагат от ВМРО, са с предизборна цел, коментира лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки пред bTV.

Според него има много голяма доза цинизъм в това, което казват Патриотите.

„Каракачанов ни „набутва” нова стратегия за привилегии на ромите. Това е големият цинизъм, уж са срещу джендър идеологията, но Джамбазки е гласувал за тази идеология в Европарламента. Уж са срещу ромите, а казват, че ние българите, трябва да събираме пари да им плащаме абортите и да им даваме терени за жилища”, заяви Марешки по повод информациите, че община Пловдив се готви да опрости 1,6 млн. лева на ползвателите на общински жилища в ромския квартал "Столипиново".

А изборните правила и смяната на ЦИК два месеца преди изборите той определи като безсмислени:

„Смяната трябваше да е направена в срок и да влязат веднага след евроизборите с летящ старт, да се знае кои са, да се следят и да се подготвят. На практика няма промени, които да подобрят правилата. Когато листата е подредена от партийния вожд, преференцията няма голямо значение, защото той може да си сложи хора, които няма никакво значение дали са на първо и второ място. Пречи, може би, на вътрешнопартийно спокойствие при големите”, коментира още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама