Марешки: Каракачанов лъже, че не иска още привилегии за ромите

15:10, 24 фев 19 / Политика 25 1101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Вицепремиерът Каракачанов нагло лъже в ефир, че неговата концепция за циганизация на България не предвиждала повече привилегии за ромското малцинство. Явно си чете писанията със замъглен поглед", заяви лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки.

От ВОЛЯ припомнят на Каракачанов собствената му концепция с цитати:
Въвеждане на задължително посещение на детска градина от навършване на 4-годишна възраст на децата без заплащане на такса като мярка в подкрепа на отговорното родителство и създаване на реален шанс за децата от маргиналните групи да наваксат изоставането”. Ясно написано, че предвижда безплатни детски градини за циганчетата. Нима майките на другите деца не искат същото?! Това е допълнителна привилегия за ромите, категорични са от ВОЛЯ.

Друг цитат:Закупуване, вкл. със средства от държавния бюджет, на единични жилища в селските райони и предлагането им за обитаване срещу задължението да бъдат придобити възмездно в определен срок”. Иначе казано- държавата купува къщи, дава им ги и някой ден евентуално те да си ги откупят. Нима това не е привилегия?! Нима бедни семейства, които не са цигани, не биха искали държавата да им даде къщи и земя, питат от ВОЛЯ.

Онзи ден с отворено писмо призовах премиера Борисов да озапти Каракачанов. Този министър прави гаф след гаф, но за съжаление за сметка на всички ни. Нека правителството да не се огъва пред рекета му с тази безумна концепция за циганизация на България. И без това проблемите с ромите са предостатъчни, за да създаваме нови чрез допълнителни привилегии”, категоричен е лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама