Повече от милион лева са спестили българите, платили данъците си до 31 януари

21:02, 24 фев 19 25 1680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над един милион лева са спестили българите, които са обявили и платили дължимото на държавата до края на януари. Дотогава важеше отстъпка от 5%.

По данни на Националната агенция за приходите – 18 800 души са се възползвали от отстъпката. Така средно всеки е спестил по около 60 лева. Това е и последната година, в която попълваме сами декларации, припомня bTV.

В момента всеки, който подава данъчна декларация за хонорари, трябва преди да отиде в офиса на НАП или пък да седне зад компютъра, за да попълни декларацията си онлайн, да посети счетоводствата на фирмите, за които е работил, за да събере бележки за доходите. Нерядко по граждански договори трябва да отчитаме доходи от различни фирми.

По-рано днес бе обявено, че от следващата седмица над 800 хиляди жители на столицата ще получат по пощата писма с информация за данъчните им задължения към Столичната община. До края на годината плащанията могат да бъдат извършвани на вноски като за данъка и за таксите съответните срокове и конкретно дължими суми са в съобщенията, които хората ще почнат да получават през следващите няколко дни, заяви заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама