Въпреки бойкота на БСП: Депутати от левицата в командировка в Залцбург за ловно изложение

15:10, 26 фев 19 / Политика 25 1191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Докато бойкотират работата в Народното събрание, депутати от „БСП за България” са били в 5-дневна командировка на ловно-рибарско изложение в австрийския град Залцбург.

Информацията е от официална справка, която администрацията на Парламента предостави на bTV.

Иван Иванов и Йордан Младенов са били на изложението от 20 до 24 февруари, командировани като народни представители. Служебното им пътуване съвпада със заявката на социалистическата партия депутатите ѝ да не участват в пленарни заседания и да не взимат командировъчни.

Оказва се, че двамата народни представители не само са взели командировъчни, а дори са положили извънреден труд, защото са били там и през уикенда.

В програмата на изложението са включени лекции, свързани с риболов на сьомга в Централна Швеция, как успешно да се лови костур, как се ловят диви свине, миещи мечки и лисици. Също и как се разфасова дивеч.

Йордан Младенов е член на Комисията по земеделие и храните и Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Иван Иванов пък е член на комисиите по Вътрешна сигурност и обществен ред, както и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

От БСП отказаха двамата народни представители да отговорят на въпросите на bTV.

България е имала свой щанд на изложението, подготвен от Югозападното държавно предприятие, съобщи директорът инж. Дамян Дамянов. Страната ни се е рекламирала като дестинация за лов. Всяка година различно държавно предприятие подготвя представянето на България на изложението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама