Данъчни ревизират бензиностанции, включително тези на Марешки

16:18, 27 фев 19 25 1598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тече ревизия на бизнеса с горива на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки. Това съобщи директорът на Националната агенция за приходите Галя Димитрова след мащабна среща на полицаи, данъчни и митничари за борбата със сивия сектор в тази сфера. На този етап не са открити конкретни нарушения, предаде bTV.

В отговор на въпрос дали има нещо нередно в агресивната ценова политика на веригата, тя отговори, че има търговски механизми, които позволяват горивата да се купуват по-евтино на едро.

Правим денонощен мониторинг на изхода и на входа на данъчните складове. Третият конрол е на бензиностациите. За миналата година са установени над 5 милиона лева укрити данъци, заяви Галя Димитрова. В момента тече ревизионно производство на всички бензиностанции, включително тези на Веселин Марешки.

Общо в момента се проверяват 16 обекта, но въпреки вчерашната заявка на премиера Бойко Борисов, днес не бяха оповестени нито имената на бензиностанциите и данъчните складове, нито констатирани нарушения по сигнала на петролната и газова асоциация.

„Явно има напрежение в бранша. Получаваме различни сигнали”, призна вътрешният министър Младен Маринов.

Пред медиите представителите на полицейските и контролни органи изнесоха голямо количество информация за миналогодишната си дейност – 13 спецоперации на територията на цялата страна, 141 проверени обекта, 247 установени нарушения, 3 досъдебни производства, 955 000 литра неотчетено, но продадено гориво, други 724 000 литра конфискувано.

Началникът на междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата Петър Чергов посочи, че на срещата с участието на областни МВР шефове, началници на сектор „Икономическа полиция”, служители на ГДБОП и митниците, се е обсъждало създаването на национална карта на обектите, в които се извършва разпространение на горива.

„Въпреки задължението на търговците за подаване на информация към НАП и митниците, се оказа, че има такива, които успяват да заобикалят правилата”, отбеляза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама