Оставиха в ареста мъжа, обвинен в убийството на съпругата си във Варна

16:00, 28 фев 19 25 1334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският окръжен съд определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 41-годишния Борислав Н., обвинен в убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинени е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Борислав Н. е неосъждан. Защитата му поиска определяне на по-лека мярка за неотклонение с мотивите, че мъжът работи, има постоянен адрес и съответно няма опасност да се укрие, и е оказал съдействие на разследването.

Адвокатът на Борислав Н. посочи, че повод за скандала е бил спор за имущество, което обвиняемият е искал да изнесе от общото жилище. Според защитата авторството на деянието не е доказано, тъй като след като Борислав Н. е напуснал апартамента, съпругата му се е качила при хазаите и е била в съзнание.

На 24 февруари тази година в жилището, наето от семейството, Борислав пребил съпругата си. Двамата били женени от няколко години, но бракът им не вървял и през цялото време бил съпътстван от скандали. Между съпрузите, които били в развод, избухнал пореден спор, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена. Борислав позвънил на майка си, за да изнесат заедно багажа му. След това двамата напуснали жилището и оставили сама пребитата жена.

След като не успяла да се свърже с дъщеря си, майката на убитата подала сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било открито тялото на убитата.

Извършената аутопсия показала, че причината за смъртта е масивен кръвоизлив в мозъка. Установени са множество кръвонасядания по кожата на лицето, различни области на гърба, горните и долни крайници, получени при удари със или върху твърди тъпи предмети.

На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.

Според събраните до момента от прокуратурата доказателства безспорно е установено наличие на продължително агресивно поведение от страна на Борислав Н. Той е бил предупреждаван многократно с писмени протоколи по закона на МВР, като това му поведение е съпътствало целия период, в който обвиняемият е бил в брак с пострадалата.

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, прие, че съществува обосновано подозрение, Борислав Н. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и изхождайки от поведението на обвиняемия във времето, съдебният състав счете за реална опасността лицето да се укрие или да извърши престъпление и му определи най- тежката мярка за неотклонение. „задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама