НАП е запечатала една бензиностанция, още шест предстои да бъдат затворени

15:00, 01 мар 19 25 1787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

НАП е запечатала бензиностанция при проверките в страната, извършени между 26 и 28 февруари. Предстои да бъдат затворени още шест.

В рамките на проведена съвместна специализирана операция с Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата на ГДБОП са извършени комплексни проверки на 39 бензиностанции в 9 области на страната. Констатирани са множество нарушения - проблеми със средствата за измерване, нарушения на данъчното законодателство и на правилата и нормите за пожарна безопасност. Съставени са общо 29 акта за установени административни нарушения, 6 протокола за задължително предписание и са дадени 11 писмени разпореждания.

Три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от Метрологичната агенция, която извършва и анализ на взетите проби за установяване на качеството на разпространяваните горива.

Засиленият контрол ще продължи и през следващите месеци, като освен планираните масови проверки на обекти за съхранение и разпространение на енергийни продукти, като мярка за противодействие на нелегалните практики и сивия сектор в бранша, Междуведомственият координационен център създава единна база данни за всички търговски обекти и опериращи търговски дружества в сектора.

От началото на годината, под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата на ГДБОП, служители на Вътрешното министерство, Националната агенция за приходите, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Агенция „Митници“ осъществяват засилен контрол при вноса, складирането и последващата дистрибуция на горива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама