Доскорошният сенатор на Аризона обвини в изнасилване висш офицер от ВВС

13:50, 07 мар 19 / Свят 25 1146 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сенаторът от Аризона Марта Максали разкри, че е била изнасилена от висш офицер от Военновъздушните сили на САЩ, докато е била на служба там, предаде Би Би Си. 52-годишната Максали е първата американка, пилотирала изтребител в битка. Тя направи скандалното разкритие по време на изслушване в Сената относно обвинения в сексуално насилие във въоръжените сили. 

Републиканката, която е служила 26 години във Военновъздушните сили на САЩ преди да се уволни като полковник през 2010 г., допълни, че не е докладвала за изнасилването, защото се е чувствала засрамена и не е вярвала в системата. Тя има два мандата в Камарата на представителите, преди да бъде избрана за сенатор миналата година.

"Мълчах много години. Обвинявах себе си. Чувствах се засрамена и притеснена. Но по-късно в кариерата си, когато армията беше разтърсена от скандали и даваше неадекватни отговори, почувствах нуждата да кажа на някого, че също съм преживяла това. Извършителите злоупотребяват с властта си по всякакъв начин. В моя случай аз бях изнасилена от висш офицер", свидетелства Максали, но не разкри името на насилника си. Все още не е оповестено и през коя година е извършено то.

През 2017 г. са докладвани почти 6800 сексуални насилия във въоръжените сили на САЩ. Това е с около 10 процента повече от случаите през 2016 г. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама