Съдът остави в ареста задържаните за опита за палеж във Видин

19:15, 07 мар 19 25 1281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двамата задържани за опита за палеж на цистерна с гориво в Граничния полицейски участък във Видин остават за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в града.
Опитът е предотвратен рано сутринта на 27 февруари. Според полицията, последствията са щели да са изключително тежки, ако престъпните намерения са били осъществени.

Задържаните са на 25 и на 42 години. В раниците на двамата, както и в сак, който носели, са открити десетлитрови бутилки с бензин и прикрепено към тях химическо вещество. Според полицията, при инжектирането на друго вещество, бутилката е можела да експлодира като бомба.

Задържаните са без криминални регистрации, не са осъждани. Обвинението срещу тях е за приготовление за палеж. Мярката коментираха единствено от защитата. Според адвоката Борислав Василев няма основание за задържането им.

"Това, което чух по новините, средствата за масова информация, няма абсолютно нищо свързано с конкретната фактическа обстановка. Сутринта слушам, че някой е хванат преди да драсне клечката. Няма такова нещо. Тези хора са хванати как спят в апартамент на блок 15 в комплекс "Крум Бъчваров". Защо са задържани, следва да питате прокуратурата. Според мен не следва да бъдат задържани, още повече, че обвинението е за приготовление, т.е. не е започнал дори и опита", заяви той.

При обсъждането на мярката в залата не бяха допуснати журналисти, с мотив, че делото е в досъдебно производство. Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама