Наши данъчни под прикритие проверили нудистки круиз

16:45, 08 мар 19 / Политика 25 1650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Финансовият министър Владислав Горанов призна, че данъчни под прикритие са инспектирали нудистки круиз. Пред журналисти в парламента той коментира акцията в пловдивското село Марково, при която данъчни, маскирали се като танцьори, играха хоро, за да хванат нарушители. Те буквално са преиграли, каза Горанов, но уточни, че всички способи за контрол ще бъдат използвани от приходната администрация.
 
Попитан за творческия подход на данъчните при акцията в пловдивското село Марково, които играха хоро, за да хванат нарушители, които не отчитали и не издавали касови бележки за разходи по 1.50 лв. за участие в танцовата сбирка, финансовият министър каза, че pриходната агенция ще използва всички способи за проверка.
 
Той даде още подобни примери от работата на служителите на НАП, включително и проверка на нудитски круиз.
 
„Забавлявам се с това - колегите са преиграли в случая, но трябва да се има предвид, че всички способи за контрол ще бъдат използвани от приходната администрация. Миналото лято ги качвахме на круизни кораби. Имаше една забавна ситуация, в която навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени, но всички способи са допустими, защото интересът на обществото е да има по-малък дял на сивата икономика и бюджетът да бъде обезпечен“, каза министърът.
 
Попитан дали и служителите на НАП са се съблекли на круиза, Горанов обясни, че не знае. Неиздаването на касова бележка е административно нарушение, което се наказва с глоба.

Принципът на маловажност не се прилага, каза още финансовият министър в защита на данъчните, провели акцията в село Марково.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама