Deutsche Bank и Commerzbank пред преговори за сливане?

20:00, 11 мар 19 25 1303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-висшите мениджъри на Deutsche Bank се съгласиха да проведат разговори със своя конкурент Commerzbank относно евентуалното сливане, тъй като двете най-големи банки в Германия проучват подобна стратегическа възможност с оглед на проблемите в тяхната рентабилност и продължителния спад на техните акции, заявиха източници, близки до двете банкови институции, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Неофициалните преговори отразяват задълбочаващото се желание на управителния съвет на Deutsche Bank да се ангажира с възможна подобна връзка, като през настоящата седмица ръководството на банката ще продължава да проучване възможността за сливане като едни от вариантите, посочиха същите източници.

В края на миналата работна седмица списание "Фокус" също съобщи, че Deutsche Bank и Commerzbank са възобновили преговорите за потенциално сливане на двете големи германски банки.

Повишеният натиск върху двете банки от страна на германски правителствени служители да се справят със слабото им развитие и да обмислят по-подробно как може да се сформира евентуалното сливане е също фактор, стоящ зад неотдавнашните дискусии. През януари финансовият министър Олаф Шолц заяви, че подобен ход на най-големите кредитори в страната е един от възможните икономически жизнеспособните варианти за двете финансови институции.

Подновените спекулации за предстоящо сливане на двете големи банки доведоха до ръст на техните акции в началото на днешната търговия, като акциите на Deutsche Bank поскъпват с 1,8%, а тези на Commerzbank - с 2,2%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама