НДК планира да изгради импровизиран амфитеатър

13:40, 13 мар 19 / Култура 25 1636 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

Националният дворец на културата участва за първи път в мега-събитието на културния мениджмънт, музикалната индустрия и продуцентския бизнес – международния форум IMLC, който се проведе миналата седмица в Лондон. С това мениджмънтът на Двореца даде сериозна заявка за позиционирането на НДК като водещ продуцент на най- значимите културни събития в България.

''НДК е културен феномен за България, ковачница на изкуство. Знае накъде отива, има стратегически план, чиято основа са традициите. НДК не отдава площи и зали под наем, а продава културен продукт'', каза на пресконференция председателят на Съвета на директорите Борислав Велков.

Той допълни, че участието им в Лондон е било полезно, тъй като НДК отстоява мястото си на пазара.

Приоритет на НДК е развитието на ново пространство под формата на импровизиран театър зад вход 6 на НДК. Входът ще бъде и платен, и свободен в зависимост от провеждащите се събития. Планира се площадката да бъде и за външни, и за вътрешни ползватели, а капацитетът й да достигне до 3000 правостоящи места.

На пресконферецията стана ясно, че легендарният изпълнител Майкъл Болтън идва у нас на 18-ти юли тази година, за да изнесе първия си концерт от 10 години насам. 

Билетите ще са в продажба от 15-ти март, а цените ще са от 55 до 95 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама