Валери Симеонов: Не съм особено притеснен за кворума

12:05, 14 мар 19 / Политика 25 1127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Не виждам криза. За кворума не съм особено притеснен", коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов относно напускането на още една политическа сила от парламента, съобщи БТА.

По-рано от парламентарната група ВОЛЯ обявиха, че напускат парламента. От средата на февруари "БСП за България" също отсъства от пленарната зала.

"На мен ми е много комфортно сега, когато ги няма БСП, приемат се законите с добро темпо", коментира Симеонов. "Какво означава парламентарна криза? Парламентът работи ли? Работи. Добре ли работи? Добре работи. Не виждам криза", посочи той.

"Дълг на всеки народен представител е да ходи на работа и по този повод внесохме предложение за промяна на правилника, което беше свързано със спиране на възнаграждението на всеки, който отсъства. Същото ще се отнася и за ВОЛЯ", коментира Симеонов.

Лидерът на НФСБ посочи, че предложението е било отложено по някакви причини и тепърва предстои да обсъдят с коалиционния им партньор - ГЕРБ, каква ще бъде съдбата му, но от НФСБ ще настояват промяната в правилника да се разгледа. "Хората очакват да видят каквато се вижда във всяка фирма, във всяко държавно учреждение - как така ще отсъства някой от работа и ще продължава да получава възнаграждение, в случая една трета, ама това са 1200-300 лева", коментира Симеонов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама