Facebook отрича да е жертва на кибератака

16:30, 14 мар 19 / Свят 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цяла нощ продължиха проблемите с достъпа до социалната мрежа Facebook, която изглежда вече се е възстановила след 14-часовото прекъсване в целия свят. Но все още не е дала обяснения за случилото се. В отговор на слухове и спекулации в други социалните мрежи Facebook заяви, че проблемът не е в резултат на DDoS кибератака.

Първите данни за потребители, които не могат да се логнат в профилите си или не могат да публикуват статуси в приложението, бяха подадени около 18 часа българско време вчера.

От Facebook прибегнаха до Twitter, за да съобщят, че са наясно с наличието на проблем и работят за отстраняването му.

Потребители на другите популярни приложения, които са собственост на компанията – Instagram, Messenger, WatsUp, също се оплакаха от проблеми с използването им.

Последният път, когато Facebook изпита подобен срив, бе през 2008 г., когато компанията имаше едва 150 млн. потребители на фона на днешните 2,3 милиона.

Проблемите на фирмата може да ударят по джоба ѝ заради нанесени щети на рекламодатели, които може да се наложи да бъдат възстановени, коментира Би Би Си.

Facebook за лична употреба е чудесно нещо, но какво става, когато разчитаме на големи компании като тази да осигуряват бизнес услуги?“, питат експерти.

Само преди седмица Елизабет Уорън, която се надява да бъде кандидат на демократите за президент на САЩ през 2020 г., заяви пред „Ню Йорк таймс“, че „трябва да спрем това поколение от големи технологични компании да използват политическата си мощ, за да оформят правила в тяхна изгода“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама