Росен Желязков обсъди с превозвачите пакета "Мобилност" преди заседанието на ЕП

16:55, 18 мар 19 / Политика 25 1299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се срещна с представители на автомобилния бранш. Той представи актуална информация, свързана с Пакета за мобилност I, преди предстоящото заседание на Европейския парламент на 27 март.

Росен Желязков изтъкна, че според публикуваната проекто-програма на 20 март предстои да бъде проведено заседание на Председателския съвет, на което ще бъде одобрен финален проект на дневен ред за пленарната сесия.

„Мненията на отделните политически семейства са разнопосочни и поради това е рано да се правят заключения дали Пакетът за мобилност I ще влезе в пленарна зала преди края на политическия живот на този европарламент“, заяви министър Росен Желязков.

По думите му част от настроенията на европейските депутати са Пакетът да мине гласуване в пленарна зала на всяка цена, независимо от последиците, а другата позиция, която се подкрепя и от нашата страна, е за разглеждане на текстовете от следващия парламент.

Министърът увери превозвачите, че от българска страна се предприемат всички необходими процедури и по същество действия за отстояване на заявената до момента позиция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама