София Филм Фест с мисия да привлича незряща публика в кинозалите

17:00, 19 мар 19 25 1028 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През тази година София Филм Фест продължава своята мисия да привлича незрящата публика в кинозалите, като изпълнява нейното желание да адаптира и показва изцяло български филми. В програмата „Кино за незрящи“ са включени две премиерни родни заглавия, които са пригодени за свободно възприемане  от хората с нарушено зрение.

Пълнометражният дебют на Надежда Косева ,,ИРИНА“ е първият български  филм, адаптиран за незрящи хора в звукозаписно студио. Филмът разказва историята на младата Ирина, принудена да изхранва семейството си. В момент на безизходица тя се съгласява да стане сурогатна майка. В хода на бременността Ирина преоткрива живота и себе си, разбира какво е да обичаш и прощаваш.

Вторият филм от програмата „Кино за незрящи“ ще бъде дублиран на живо от актьори в залата. Това е режисьорския дебют на Лъчезар Аврамов „СНИМКА С ЮКИ“, създаден по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков „На Изток от Запада“. Сюжетът разказва за Георги и приятелката му Юки, която е японка. Двамата се запознават по време на емигрантския си живот в Канада. След много опити да имат дете, те се решават на ин-витро процедури, като избират да се подложат на манипулацията в България.

Филмите ще бъдат представени от своите автори пред публиката.

Прожекциите са отворени за всички зрители, което отново ще предизвика силна емоционална връзка между „зрящи и незрящи – един до друг в залата.“

Кучета водачи отново са добре дошли в Дома на киното, където ще се проведат и двете прожекции.

Прожекцията на „СНИМКА С ЮКИ” е на 21 март от 14,00 часа.

Прожекцията на „ИРИНА” е на 25 март от 14,00 часа.

Билетите за двете прожекции са на преференциална цена от 5 лв. За придружители – вход свободен. За останалите зрители важат стандартните цени на 23-тия СФФ – 9/7 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама