В Карлово започна изграждането на трето кръгово кръстовище

18:00, 20 мар 19 25 1198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С тържествена церемония и полагане на първа копка, на 20 март стартира изпълнението на обект ”Изграждане на кръгово кръстовище на пътя “София - Бургас” при Карлово и подходи към два броя локални платна”.

„Благодарение на съвместните усилия на двете институции – Агенция „Пътна инфраструктура” и община Карлово, ще бъде реализирана основната цел – Карлово да има още едно безопасно и пропускателно за трафика съоръжение – третото кръгово кръстовище. Вярваме, че изпълнителят на обекта ще се справи качествено и в срок. Убеден съм, че и строителният наздор ще изпълни ангажиментите си стриктно. Очаквам отговорност и качество от всички, ангажирани с изпълнението на това съоръжение, работата по което започва още днес.”, каза пред присъстващите кметът на Карлово. Д-р Кабаиванов съобщи, че по друг проект ще бъдат след приключване на кръговото кръстовище ще бъдат направени и локални платна по друг проект.

На значимостта на обекта акцентираха в приветствията си зам.- областният управител Петър Петров и инж. Валентина Бакърджиева от Областно пътно управление. Съществуващото до момента триклонно кръстовище ще бъде заменено с кръгово - с максимален външен диаметър 48 метра, с по два броя пътни ленти в платното /всяка с ширина 4,25 метра/ и с диаметър на вътрешния кръг 30 метра.

Предвидени са необходимите триъгълни острови и тротоарни площи, както и съответната хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, обуславящи безопасна експлоатация и ползване на съоръжението както от МПС, така и от пешеходци. Проектът предвижда развитие на всички мрежи на техническата инфраструктура: електропроводи ниско и средно напрежение, водопроводна и канализационна мрежи, газоразпределителна мрежа.

За цялото инфраструктурно съоръжение ще има ново функционално осветление. Инфраструктурният обект ще допринесе за активизиране на икономическите връзки между общините от Централен южен и Централен северен регион по отношение развитието на туризма, оползотворяване на значимото културно- историческо наследство и природните дадености на община Карлово.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама