Красимир Каракачанов: Предизборната кампания започва с компромати

18:15, 25 мар 19 / Политика 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Обществото е чувствително, когато хора от властта придобиват собственост, затова не съм учуден от обществения резонанс, но от друга страна за мен винаги е по-важно дали средствата, с които са закупени някакви имоти, са законно придобити или не. Доколкото знам, тече прокурорска проверка, която ще го установи. Всеки един подобен казус създава обществен шум - любопитство, недоволство. Каква ще бъде реакцията на господин Цветанов не мога да коментирам, той не е в България". Така коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов скандала с апартаментите на властта в ефира на Би Ти Ви.

Според него политиката няма как да не понася щети заради този скандал. "Така поставено началото на предизборната кампания според мен е ясно, че тази кампания ще е мътна и кървава, подобна на много други, предимно с удари под кръста и компромати, но за съжаление това е българският политически манталитет. Опонентите се възползват от това. Например, на конгреса на ВМРО не се чуха посланията, програмите за евроизборите, всичко се концентрира върху този скандал", каза Каракачанов. 

Той заяви, че не е говорил с премиера Борисов по този въпрос. За оставките смята, че те са уместни. "Това е въпрос на лично решение и преценка", заяви Каракачанов. 

На въпроса ще има ли проблем със събирането на кворум без Цветан Цветанов, министърът отговори: "Парламентарният механизъм за събиране на кворум ще забуксува без Цветанов. Цялата тази енергия, която той употребява в парламента, ако тя отсъства, поне в началото ще има клатушкане". Относно версията за "приятелския огън" - той заяви, че е възможно. "България е малка държава, няма как нещата да не излязат. Всяко нещо, което изглежда най-малкото странно, е хубаво човекът, който го е предизвикал, да даде отговор на въпроса". 

"Когато всички искаха оставката на Валери Симеонов, аз не му я поисках. Защо мисли, че не съм осъзнавал, че не е по-добре за моя личен рейтинг да му кажа отивай си, но го защитих като партньор. Ако той ме беше поканил на неговия конгрес, аз щях да отида. Защо той не дойде, питайте него", заяви вицепремиерът.

"Аз искам всички да се явим заедно на изборите - НФСБ, Атака, ВМРО. Има още малко време до регистрацията на партиите. Аз го казах и сега го повтарям: Вратата до последно ще бъде отворена да се явим заедно. Ние издигаме господин Джамбазки, господин Симеонов беше издигнат от НФСБ, ако и Атака издигнат свой кандидат, да направим едни вътрешни избори. Фактът, че не се случиха тези вътрешни избори, е показателен. Ако две от трите партии се явят заедно, това ще е краят на коалицията и разсъждавам така, ако не можем всички заедно, то всеки да се яви поотделно", каза още Каракачанов. 

За бежанските лагери той смята, че мнозина са се уплашили, защото мнозина политици са опитали да спекулират с тази тема. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама