Илияна Йотова: Има последна възможност за отпадане на пакет “Мобилност“

11:00, 26 мар 19 / Политика 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има още една последна възможност в самата сряда да бъде поискано отпадане на дискусията по пакет “Мобилност“ в Европарламента в Страсбург, заради това че са внесени над 1500 изменения, с които не са се запознали своевременно всички евродепутати, коментира днес вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя заяви, че за съжаление първият шанс беше пропилян:

"Жалко, вчера пропуснахме една чудесна възможност, винаги в понеделника, когато се гласува дневният ред за седмицата в Страсбург, не всички депутати присъстват и виждате, че вчера са били може би малко повече от 300 от близо 800 човека депутати в ЕП. Винаги може да се случи така, че човек да закъснее, да закъснее полет или да има някакво друго препятствие, или някакъв друг ангажимент, но практиката винаги е била да се подсигуряват гласовете, да се говори с колеги от други парламентарни групи, от собствената парламентарна група, така че интересът да бъде спазен", каза Йотова.

"Сега е на ход Бойко Борисов като министър-председател и като председател на ГЕРБ. Нека да изчакаме тяхното решение и тогава ще бъдем по-миродавни в коментарите си", коментира Йотова по повод скандалите с имотните сделки на властта.

Елементи на политическа криза има още от напускането на БСП на пленарната зала и всеки път съставянето на кворума е на ръба. Това не е нормална атмосфера и нормална работа на българския парламена, отбеляза Йотова.

Йотова не знае законите, които се приемат в каква доза категоричност са те, при положение, че не се приемат с достатъчна дускусия.

"Законите не се правят за 240 народни представители, а за всички български граждани", категоричен е вицепрезидентът.

На въпрос, ако ГЕРБ отпаднат от власт, кой може да дойде на тяхно място, Йотова се учуди на поставения въпрос и посочи, че живеем в демократична държава и хората са тези, които ще решат на кого да се доверят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама