Папа Франциск ще посети островите Мадагаскар и Мавриция през септември

16:10, 27 мар 19 / Свят 25 942 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Папа Франциск ще посети през септември пострадалия наскоро от опустошителен циклон Мозамбик, както и островите в Индийския океан Мадагаскар и Мавриций, съобщи говорител на Ватикана, цитиран от Reuters.

От 4-ти до 10-ти септември Светият отец ще посети столиците Мапуто, Антананариво и Порт Луис, каза говорителят Алесандро Джизоти, без повече подробности.

Президентът на Мозамбик Филипе Нюси потвърди в телевизионно обръщение предстоящото посещение на главата на Римокатолическа църква и каза, че папата ще се срещне с "чуждестранната дипломатическа общност, младежки организации и ще отслужи литургия". Нюси отбеляза, че Ватиканът е изиграл важна роля в мирните преговори с бунтовническата групировка РЕНАМО (Мозамбикска национална съпротива).

Това ще бъде шестото пътуване в чужбина на Франциск за тази година. През януари той бе в Панама, през февруари - в ОАЕ, а в края на тази тази седмица той ще бъде в Мароко. През май папата ще гостува в България и Северна Македония, а в края на май и началото на юни - в Румъния.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама