Десислава Атанасова: Парламентът не взима решения под натиск от чужда държава

10:55, 29 мар 19 / Политика 25 1520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Не знам как така турският външен министър си е позволил да твърди подобно нещо, надявам се, че това е едно недоразумение, което скоро ще бъде изяснено. Не съм видяла в българския парламент да се взимат решения под натиск от чужда държава". Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка с изказване на турския външен министър Чавушоглу, че Анкара е натиснала за приемане на поправките в българския Закон за вероизповеданията.

Захариева успокоява Чавушоглу: Промените в религиозния закон не са срещу мюсюлманите

"Обяснявам си го с предизборната кампания за местни избори, която е в последната си фаза, може би за набиране на повече електорат, но когато касае друга държава, е неприемливо", предположи Атанасова.

За "Апартаментгейт" тя призна, че в групата на ГЕРБ не са коментирали откъде е дошъл ударът, но посочи, че въпросните имотни сделки са били изповядани преди месеци. "Така или иначе е странно, че тази информация точно сега преди изборите е обект на толкова голямо публично внимание. Ако някой си е направил труда да провери, те щяха да станат публично достояния преди месеци, дори преди половин година", изтъкна Десислава Атанасова пред Канал 3.

Заместник на Румяна Бъчварова - зад скандала с апартаментите на властта

Според нея отсъствието на БСП от НС не създава никакви проблеми с парламентарното мнозинство и легитимността на решенията и законопроектите.

"БСП търсят причина да се върнат, но какво ще правят те си е изцяло тяхна работа. Мисля, че голяма част от т. нар. им условия за завръщане са изпълнени. Най-важното е, че техните избиратели нямат представителство в залата. Ако искат да са извънпарламентарна опозиция, тогава може на следващите избори изобщо да не се явяват", каза Атанасова.

БСП: Оставката на Цветанов е формална

По думите й социалистите очакват едва ли не сигурна победа на предстоящите през май Европейски избори 2019. "От левицата вчера казаха, че тези избори за тях са на живот и смърт, те трябва да бъдат спечелени и да предизвикат предсрочни парламентарни избори. Не знам какво ще стане ако ги загубят. Надявам се г-жа Нинова да покаже мъжеството си и да подаде оставка, ако изгуби тези избори", предложи Десислава Атанасова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама