Отнеха депутатския имунитет на Хуан Гуайдо

08:10, 03 апр 19 / Свят 25 1096 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Управляващото законодателно събрание на Венецуела отне депутатския имунитет на опозиционния лидер Хуан Гуайдо и упълномощи Върховния съд, засегнат от кризата, да го преследва наказателно за узурпация на функции, съобщава БГНЕС.

Националното учредително събрание на Венецуела одобри продължаването на процеса срещу лидера на опозицията Хуан Гуаидо. Решението беше взето с гласуване и беше излъчено пряко по телевизията. "Националната конституционна асамблея на Венецуела позволява продължаването на съдебно разследване срещу гражданина Хуан Гуайдо", се казва в приетия документ.

"Няма нищо по-разочароващо от неизползването на правосъдието. Фактът, че правосъдието сега действа, ни изпълва с надежда", каза председателят на Националното събрание Кабело.

Решението е взето в отговор на отправеното по-рано искане от страна на Върховния съд на страната да лиши Гуайдо от имунитет.

По време на срещата депутатите призоваха за създаването на народни съдилища за съдебни процеси срещу онези, които изпълняват указанията на Съединените щати, имуществото им да бъде конфискувано, а действията на Гуайдо бяха определени като престъпление срещу човечеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама