Маринов: Налага се ДНК експертиза на загиналите в самолетната катастрофа

13:09, 04 апр 19 / Политика 25 1087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ще бъде извършена ДНК експертиза на загиналите в самолетната катастрофа в Република Северна Македония. Това се налага, тъй като телата на четиричленното семейство са силно обгорели и не може да се направи разпознаване по друг начин". Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от БГНЕС.

Прокуратурата в Северна Македония: Проверяват се всички версии за разбилия се самолет с българи

Вътрешният министър допълни, че за извършването на експертизите ще бъдат взети проби от близките по права линия на загиналите. За по-бърза процедура почернените роднини ще пътуват до Македония.

„Но самите процедури ще отнемат време. Трагедията е огромна и ние търсим по всевъзможен начин да облекчим близките. Държавата ще помогне с всички възможности да се намалят страданията им“, каза Маринов.

Външно: Ще отнеме време за разпознаване на телата на загиналите българи край Скопие

В сряда македонските власти откриха останките на разбилия се малък самолет, който катастрофира във вторник. На борда на „Чесна“ П210Н са летели семейство – майка, баща, който е пилотирал самолета, и две дъщери – от Охрид за София. Поради лошите метеорологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко време е поискал разрешение да продължи към София.

Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Това е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония.

Откриха останките от разбития самолет и четири тела

Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил, че има силни турбуленции.

В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера, но поради лошите климатични условия издирвателната операция беше прекратена и отново подновена в сряда сутринта.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама