Георги Марков не иска да става евродепутат от страх да не го гръмнат

11:10, 06 апр 19 / Политика 25 1546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Георги Марков отрече спекулациите, че е искал да бъде включен на избираемо място в листата на коалицията между ГЕРБ и СДС за евровота през май. Марков не иска да работи в Брюксел, "да ме е страх да не ме гръмне някой", заяви самият той в ефира на БНТ.

"Не си спомням в последните години да е имало по-знаков политически съюз от този между ГЕРБ и СДС, защото само след няколко месеца ще празнуваме 30 години от онзи 14 декември 1989 година, когато Емил Кошлуков направи жива верига около парламента, хиляди седесари обиколихме народното събрание и свалихме член първи". Така Марков коментира решението на ГЕРБ и СДС да се явят заедно на евроизборите през май.

Според него в годината на този юбилей е знакова коалицията между ГЕРБ и СДС и определи като въпрос на чест БСП да бъде победена на предстоящия вот.

"Макар и малко останало, СДС е емблема", заключи Марков. Според него критиките и подигравките към водещия кандидат на СДС в общата листа с ГЕРБ Александър Йорданов са провокирани от завист, защото той ще бъде избран за евродепутат", добави той и отрече спекулациите, че е искал да бъде част от листата на ГЕРБ.

"Не ми е интересен Брюксел, харесвам си Орбан", допълни още той и обясни, че се чувства сигурен да живее в България и Унгария.

Георги Марков смята, че номинацията на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор е "безсрамие, юридически цинизъм". Докато Кьовеши ръководеше Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния, няколко знакови присъди за корупция на високите етажи бяха произнесени. Според Марков обаче тя изпълнява "политически поръчки на чужди държави".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама