Каракачанов: Няма опасност за България от мигрантската вълна при гръцката граница

20:10, 07 апр 19 / Политика 25 1177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за страната ни. При нужда армията има готовност да изпрати до 3 000 военнослужещи на границата." В това увери в своята официална Фейсбук страница заместник-министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО–БНД Красимир Каракачанов, във връзка с притесненията в обществото, че напрежението в лагера „Диавата“ в Гърция край границата с Македония, ще се пренесе и на родна земя.

Маринов: Армията е готова да помогне за мигрантската криза по границата с Гърция

"Във връзка със зачестилите коментари, че има напрежение свързано с мигрантите в Гърция, през последните четири дни, сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Няма място за притеснение. Има рутинни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила кризисна ситуация. Следим обстановката. До момента няма опасност за България", допълва Каракачанов.

Засилиха контрола по границите с Турция и Гърция

Въпреки всичко, за да има допълнителна гаранция на националната сигурност на страната ни, утре рано сутринта, заедно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев, ще бъде докладвано на министър–председателя Бойко Борисов, че българската армия има готовност, при нужда, да изпрати на границата военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения, в помощ на силите на реда, за възпиране на евентуални групи от нелегални мигранти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама