Войводиново на протест срещу условните присъди на нападателите на командоса

08:15, 08 апр 19 25 1206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Недоволство във Войводиново заради условните присъди на двамата братя от ромската махала, които на Йордановден пребиха военнослужещия Валентин Димов. Над 50 жители на селото се събраха снощи на протест. Хората от селото заявиха, че не искат нападателите да се връщат обратно във Войводиново.

Освобождават от ареста братята, пребили командос във Войводиново

За първи път семейството на пребития рейнджър коментира присъдите на двамата братя от ромската махала. Съпругата на пострадалия командос заяви, че условните наказания са неадекватни за извършеното престъпление. „Казах ви, аз съм без думи. То нямам думи да кометирам. То е достатъчно изчерпателно”, обясни Атанаска Димова, съпруга на пребития военнослужещ. А съпругът й с всеки изминал ден се чувства по-добре.

Военен е пребит в пловдивско село след забележка на пътя

Теодора Господинова е жената, която е основният свидетел на нападението над рейнджъра е гневна, че прокуратурата и съдът не са взели предвид показанията й. Не е била призована  да се яви и на делото. „Аз присъствах на такъв жесток, такъв брутален побой, зверски, нечовешки побой. Бой от който го убиваха. Убиваха го. Не го биеха това момче и тази присъда е просто гавра с трагедията на това момче, защото той никога няма да е това, което е. Нито като здраве, ако щете живота му, ако щете професията му, ако щете събдата му”, коментира тя.

Съпругата на пребития командос: Удрян е брутално, за да не стане повече

Жителите на Войводиново, които се събраха на протеста, поискаха съдът да отмени условните присъди на двамата братя и делото да се гледа отново. 17-годишният Борис и брат му Асен сключиха споразумение с прокуратурата и признаха изцяло вината си. За това получиха по-леки наказания и излязоха на свобода.

Жители на селото разказват, че бивши обиттели на махалата се връщат там, за да крадат. „Ами крадат си  един от друг от имотите. "Единият краде от другия прозорците и вратите, после викат това ми изчезнало отова ми изчезнало”, коментира Димитър Цанчев.

Кметът на селото призна, че е имало нови опити част от изселените семейства да се върнат обратно по къщите си в махалата. Хората от Войводиново не скриха и възмущението си, че делата за бутането на незаконните къщи в махалата все още се протакват в съда.  Така за 17-те оцелели  постройки втори месец няма решение на съда за тяхното премахване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама