След седмица връчват заповедта за спиране на строителството на „Златен век“ на инвеститора

12:30, 08 апр 19 / Политика 25 1242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Заповедта за спиране на строежа на небостъргача "Златен век" в столичния квартал "Лозенец" ще бъде връчена на инвеститора "Артекс" следващия понеделник", съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

Заедно с регионалния министър Петя Аврамова и кмета на столицата Йорданка Фандъкова, представители на инициативния комитет участваха в среща при премиера Бойко Борисов, на която е обсъдено спирането на строежа на небостъргача "Златен век" в софийския квартал "Лозенец".

Като мотиви за спиране на строителните дейности тя посочи липсата на презаверено разрешително за строеж и нарушения по време на строителството. От инициативния комитет, който поиска спиране на строителството, обявиха, че няма да протестират през следващата седмица.

Преди дни премиерът Бойко Борисов разпореди да спре строителството на небостъргача „Златен век“ на „Артекс“.

На среща при премиера кметът на София Йорданка Фандъкова отново заяви, че разрешението за строеж на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ е изтекло. Фандъкова поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата.

Министър Аврамова информира премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа.

На базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама