Депутатите приеха оставката на Делян Добрев

09:35, 10 апр 19 / Политика 25 1374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Оставката му беше вкарана като извънредна точка в дневния ред на днешното пленарно заседание и беше подкрепена с гласовете на 96 народни представители, седем гласуваха „против“, а трима се въздържаха.

Делян Добрев: Доубит съм в политическия смисъл на думата

Добрев напуска парламента, но остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково. Той депозира оставката си след разговор с председателя на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов и аргументира личния си акт като знак на солидарност със своите колеги, които напуснаха постовете си само заради съмнения.

Името на Добрев също беше замесено в имотния скандал, довел до няколко оставки в редиците на управляващите. Според публикации членове на семейството на депутата са сключвали имотни сделки на рекордно ниски цени за София от 270 евро на квадратен метър.

Делян Добрев подава оставка като народен представител

Настоящата оставка е втора за Делян Добрев в рамките на този парламент. През 2017 г. той обяви желание да напусне парламента след сигнал на БСП за роднински назначения в местната община. Тогава парламентарната група на управляващите застана зад своя колега, а оставката му бе отхвърлена от мнозинството. След това Конституционният съд излезе с решение, че народните представители не могат да гласуват против волята на колегата си, но междувременно самият Добрев оттегли своята оставка от деловодството и остана депутат.

С решение на ЦИК, оповестено от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, Ралица Добрева влиза на мястото на Цецка Цачева като депутат от ПГ на ГЕРБ. Цачева е декларирала в ЦИК, че се отказва от депутатското място.

Илияна Радева заменя избрания за министър на правосъдието Данаил Кирилов.

Новите народни представители - Добрева и Радева положиха клетва и заеха местата си на депутатските банки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама