Проверяват Валери Симеонов за имоти на занижени цени

16:52, 10 апр 19 / Политика 25 1362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от „СКАТ” ООД, управлявано от депутата и лидер на НФСБ Валери Симеонов, съобщават от ВКП.

Вчера до главният прокурор Сотир Цацров е постъпил сигнал за покупка на три недвижими имота, като сделките са изповядани на нереално ниски цени. През 2004 г. е закупено право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. „Слънчев бряг“ за сумата от 900 лв, при данъчна оценка 856,60 лв.

Третият имот, за който е подаден сигнал, е закупен през 2008 г. – частна общинска собственост в Бургас с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. По това време Валери Симеонов е председател на Общински съвет – Бургас.

В посочения период председател на Комисията за общинска собственост е бил Валентин Касабов – сега народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил друг днешен депутат - Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

В сигнала са твърди, че в База за отдих "Пресока“ в община Златоград, която също е собственост на „СКАТ” ООД и в момента е хотел „Панорама“, са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд от 2013 г., че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

Освен Симеонов, КПКОНПИ ще проверят и информацията за извършени престъпления от настоящите народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама