Напрежение и протести в Габрово заради боя в магазин

19:18, 10 апр 19 25 1531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Напрежение и протести заради бой в магазин в Габрово. Клиенти пребиха служител на супермаркет, а поводът – направил им забележка. Видеозапис от побоя, появил се в социалните мрежи, предизвика вълна от възмущение.

Пребитият в Габрово продавач: Най-учтиво помолих да не се разправят, защото има клиенти

Така тази вечер в Габрово се събраха протестиращи. Шествието им не беше планирано. 

Първоначално с мирно шествие протестиращите се отправиха към следствения арест, където са задържани тримата биячи. Напрежението обаче ескалира и те се опитаха да нахлуят в сградата. Чуват се искания за оставки. Засега полицията успя да удържи протестиращите.

В резултат кметът на Габрово Таня Христова издаде заповед и се разпореди с полицията за незабавни проверки по закона за гражданската регистрация на адресите, на които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент.

''Ако се окаже, че силите на органите на реда в Габрово не са достатъчни, ще поискам допълнителни сили и средства от министъра на вътрешните работи г- н Младен Маринов, с който вече проведох телефонен разговор'', обясни Таня Христова.

Така нападателите отново се озоваха зад решетките. В късния следобед се сдобиха и с обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице по хулигански подбуди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама