Петима министри ще отговарят на въпроси на депутати

06:40, 12 апр 19 / Политика 25 1550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима министри - Нено Димов, Росен Желязков, Николина Ангелкова, Петя Аврамова и Кирил Ананиев, ще отговарят на въпроси на депутати по време на редовния парламентарен контрол.

Първи пред депутатите ще застане министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще отговаря на шест въпроса. Сред питанията към него са и въпроси, касаещи качеството на атмосферния въздух в София, състоянието на защитените местности „Шабленско езеро“ и „Дуранкулашко езеро“, както и за екологичното състояние на река Драговищица, която бе замърсена от мина в село Карманица, Република Сърбия.

На един въпрос ще отговаря министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков - за мост на река Дунав между Силистра и Кълъраш.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще отчете пред депутатите постигнатите резултати за изминалия зимен сезон и ще представи мерки против некоректни туроператори.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще отговаря на въпроси за ремонти на пътища и строителството на кръгово кръстовище на републиканския път I-5 между Димитровград и Хасково.

Към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев са отправени три питания – относно многопрофилната болница за активно лечение " Христо Ботев“ в град Враца и възможностите за оказване на регламентирана държавна помощ на лечебното заведение; относно мерки за подобряване на лабораторните условия в Районните здравни инспекции, и относно централизирана обществена поръчка за търговията на лекарствени продукти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама