Тома Биков: ГЕРБ доказа, че е единствената партия без номенклатура

08:55, 12 апр 19 / Политика 25 1127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Това, което се случи в последните седмици, показва, че ГЕРБ е единствената партия, която няма номенклатура, няма хора, които да са поставени над останалите”, заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от управляващата партия Тома Биков.

Той коментира и казуса с планираното завръщане на Цветан Цветанов в Народното събрание като нещатен сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ. То не се осъществи, след като и премиерът Бойко Борисов се обяви против тази идея.

„Сътрудник означава човек, който има пропуск за парламента. Но ние сме в извънредна ситуация, в която едно подобно техническо действие предизвиква вълна от коментари и реакции. Интересът към нас и г-н Цветанов е изострен и затова вчера той помоли да бъде заличен от списъка със сътрудниците”, заяви Биков.

Той коментира и темата с имотите на властта. „Не бягаме нито от проблема, нито от коментарите, нито от това да взимаме решения в една или друга посока”, заяви депутатът. И определи като”илюзия” вярването, че проблемът с корупцията може да се реши със замах за няколко дни.

„Това, че хора подават оставки заради съмнения, не означава, че тези хора са виновни”, категоричен бе Биков.

Той каза още, че управляващата партия е готова на диалог за управлението на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). „Този диалог обаче трябва да се води така, че да не се спре дейността на органа”, каза народният представител.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама