ЧЕЗ и "Еврохолд" започват преговори за българските активи

12:45, 17 апр 19 25 1536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чешката компания за комунални услуги ЧЕЗ започна ексклузивни преговори за продажбата на активите си в България с българския финансовия холдинг "Еврохолд", заяви в сряда говорителка на ЧЕЗ, цитирана от агенция Ройтерс.

"Предложихме на "Еврохолд" да започнем с тях ексклузивни преговори", обяви говорителката на ЧЕЗ Алис Хоракова, добавяйки, че другият кандидат в лицето на "Индия Пауър" остава на второ място по отношение на водените преговори. Тя обаче отказа да коментира конкретния срок на стартиралите разговори.

ЧЕЗ ще се откаже от продажбата на българските си активи на "Индия Пауър"

Финансовия холдинг "Еврохолд", който е активен в областта на застраховането и управлението на активи, потвърди новината. От там съобщиха, че ще финансират сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

"Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж. В съответствие със своята корпоративна политика, дружеството няма да коментира слухове или спекулации на пазара, особено, когато това засяга трети страни. Еврохолд е публична компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава, тя спазва стриктно законовите разпоредби и правилата за разкриване и разпространение на корпоративна информация. В случай на чувствителна информация, свързана със сделката за активите на ЧЕЗ Груп в България, която засяга акционерите и останалите заинтересовани от холдинга лица, компанията ще информира последните своевременно", се казва в съобщение на компанията.

Няма да има сделка между ЧЕЗ и ,,Инерком"

ЧЕЗ беше дълго време в преговори с българската компания "Инерком", но в последствие се отказа, след като Комисията за защитата на конкуренцията (КЗК) не даде разрешение за осъществяването на подобна сделка.

От чешкото издание "Лидове Новини" допълват, че все още не е известна офертата на българския финансов холдинг, но от ръководството на ЧЕЗ я считат за много по-изгодна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама