Явор Захариев от "Gravity Co" е имал хероин в кръвта си, сочи експертиза на ВМА

16:05, 17 апр 19 25 2715 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Певецът Явор Захариев от "Gravity Co" е имал хероин в кръвта си, когато е издъхнал. Това сочи физико-химичната експертиза, изготвена от ВМА на база проби от косми, кръв и черен дроб. Тя показала, че певецът е използвал наркотици през последните три месеца, пише вестник "Телеграф", като се позовава на говорителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

IN MEMORIAМ: Почина Явор Захариев (Gravity co)

Няма данни за насилие върху Явор Захариев, категорична е Зартова. Причина за смъртта на Явор Захариев е болестно състояние - сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност и кръвоизлив, показват данните на медиците.

Предстои медиците от "Пирогов" да направят обобщение на съдебномедицинската експертиза, в която ще има пълният набор от изследвания.

Починалият вокалист на Gravity Co е бил пребит, нямало следи от наркотици в кръвта му

Данните от експертизата противоречат на твърдението на сестрата на Явор - Рая Крумова, която написа в социалните мрежи, че кончината на музиканта се дължи на побой. Също така по нейните думи бил чист от наркотици.

Явор Захариев беше открит в началото на месеца в безпомощно състояние в кооперация в столичния квартал "Лозенец" и веднага откаран за лечение в "Пирогов". Лекарите от "Пирогов" също заявиха, че здравословното му състояние е тежко, като част от усложненията не са се дължали на инцидента. В крайна сметка певецът не успя да се пребори и почина на 5 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама