Няма данни за пострадали българи при терора в Шри Ланка

18:15, 21 апр 19 / Свят 25 1417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма данни за пострадали български граждани при осемте терористичните атаки в църкви и хотели в Шри Ланка. Информацията е на посолството ни в Индия към този момент. Съобщава се за общо над 185 загинали, вследствие на експлозиите, съобщи Министерството на външните ни работи.

В един от пострадалите хотели в град Коломбо се намират шестима български граждани, които са в безопасност. Те имат връзка с посолството в Делхи, с оглед оказване на съдействие при необходимост.

Правителството на Шри Ланка е обявило вечерен час от 18.00 вечерта до 06.00 сутринта местно време, който влиза в сила веднага след обявяването му.

Към момента летището в Коломбо функционира в нормален режим със засилена охрана, но придвижването към него е затруднено, поради вечерния час.

Препоръчително е българските граждани в Шри Ланка да избягват места, в които се провеждат религиозни прояви или в близост до религиозни храмове, а също и да проявават предпазливост, ако са в близост до големи събирания на хора, протести или демонстрации.

При нужда българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 или при извънредна ситуация и в извън работно време на тел.: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Най-малко 215 са загиналите при осемте взрива, които разтърсиха днес столицата на Шри Ланка Коломбо, информира най-актуалните цифри местният сайт "Нюз фърст".

Полицията обяви, че е задържала седем души, които може да са въвлечени в терористичните нападения. Засега не се съобщават подробности за арестите.

Поредицата взривове избухнаха днес в църкви по време на великденската служба, в хотели, близо до столичния зоопарк и в предградието на Дематагода.

Никоя групировка все още не е поела отговорност за нападенията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама