Въоръжена жена с бебе заплаши да взриви църква в САЩ

15:30, 22 апр 19 / Свят 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в американския град Сан Диего задържа въоръжена жена с десетмесечно бебе, която заплашвала да взриви църква. Това съобщи полицейското управление в града.

Жената, идентифицирана от полицията като 31-годишната Анна Конки, заплашвала да взриви църквата Цидкену по време на служба.

"Жената се изкачила на подиума в центъра на църквата и започнала да заплашва да взриви църквата, размахвайки пистолет. Преди полицията в Сан Диего да пристигне на мястото, събраната в църквата тълпа се приближила до жената и успяла да я обезоръжи", се казва в прессъобщението.

Полицията пристигнала две минути след сигнала и отвела жената. Оръжието й не е било заредено. Полицията не е открила и експлозиви в църквата и автомобила на жената. Освен 10-месечното бебе, полицията открила и 5-годишната дъщеря на жената, като децата били взети от социалните служби.

Полицията в Сан Диего съобщи, че наблюдава ситуацията в Шри Ланка и повишава сигурността в религиозните сгради.

Нов взрив в столицата на Шри Ланка

На Великден в Шри Ланка прогърмяха осем експлозии. Първите шест гръмнаха в три храма и три хотела в страната, седмата на запад от острова, а осмата в жилищен комплекс в покрайнините на Коломбо. Според последните данни, броят на жертвите в резултат на осемте взрива е 290. Сред тях са граждани на Дания, Япония, Пакистан, Мароко, Индия, Бангладеш, Китай, Холандия, САЩ, Турция, Австралия и Обединеното кралство. Около 500 са ранените.

Полицията в Шри Ланка задържа 24 души във връзка с атентатите. Според съобщения в местните медии, нападенията са извършени от самоубийствени атентатори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама