"Тесла" пуска на пазара в САЩ такси без шофьор

10:10, 23 апр 19 / Свят 25 1264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Роботакси" без човек шофьор, производство на "Тесла" ще излезе на пазара в САЩ през следващата година. Това съобщи президентът на корпорацията Илън Мъск по време на онлайн презентация, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че Мъск продължава традицията да прави гръмки съобщения, които впечатляват мнозина инвеститори, но тези проекти често не се осъществяват в декларираните срокове. 

"Вероятно до две години ще произвеждаме кола без волан или педали", предрече бизнесменът. Същевременно той призна, че понякога просрочва амбициозните си обещания.

В сърцевината на последното му обещания е нов микрочип за самоуправление на превозни средства, за който той разказа по време на презентацията. По думите му произведеният в Тексас микрочип ще бъде инсталиран във всички коли на "Тесла" и вероятно ще даде на компанията голяма преднина пред конкурентите и ще бъде знак за огромните й инвестиции в автономното шофиране.

Илън Мъск каза, че разходите за новия микрочип са големи, но те ще се изплатят.
Презентацията онлайн бе направена два дни преди от "Тесла" да обяви спад с една четвърт на доставките на седана "Модел 3", който е опит на корпорацията да стане водещ производител на автомобили. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама