Кметът на Сандански: Проверяван съм преди 2 години за роднински назначения

08:55, 24 апр 19 / Политика 25 1239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За къщата, поради която си подаде оставката зам.- икономическият министър Александър Манолев, е плащан туристически данък. Сега там тече проверка, каза кметът на Сандански Кирил Котев пред bTV.

Той обаче не уточни колко конкретно пари са събрани в общината от този данък. С Манолев се познавали от ученическите години.

''Аз бях човекът, който го покани да бъде нашият кандидат за народен представител'', каза кметът.

Ден по-рано лидерът на РЗС Яне Янев каза, че къщата на Манолев и хотелът на кмета се намират в парка, а басейнът на хотела се захранва с минерална вода от общински водопровод. Котев отрече хотелът и къщата да са строени на държавен терен. Той самият бил преместил границите на парка. Разстоянието между хотела и къщата било 3 км.

Манолев за имота си: Тази къща не е моя, бил съм като турист в нея

''Хотелът е част от семеен бизнес'', каза кметът.

''Навремето направихме един магазин, още докато бяхме студенти с брат ми, но после се разделихме. Брат ми и баща ми продължиха да се занимават със строителство, хотелът е техен, аз нямам нищо общо. Над 30 хотела в Сандански получават минерална вода, режимът е разрешителен. Проблемът е по-скоро, че минералната вода в Сандански не се използва достатъчно'', каза той.

''Водопроводът се прекара от трите фирми заедно, за да се разделят после разходите. Той подробно отговаря на въпроси, свързани с негови близки и роднини, които са на ключови позиции в община Сандански. Преди 2 г. бил проверяван от комисията за конфликт на интереси заради роднинските връзки. Един от близките му щял да напусне слад празниците.Назначил съм човек на Яне Янев в данъчна служба'', каза още Котев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама