Кола „летя” с 266 км/ч. по „Тракия”

19:19, 24 апр 19 25 2070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Камери засякоха автомобил, движещ се с рекордните 266 км/ч.

Сценарият като на филм се разиграва на автомагистрала „Тракия”, където ограничението е 140 км/ч. Нарушителят е засечен зад волана на скъп автомобил.

„При тази превишена в пъти максимална скорост е предвидена глоба, която е в размер на 1350 лева”, обясни Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик.

Само няколко дни по-късно пътните патрули засичат нов нарушител в района на Пазарджик. Глобата ще е 1100 лева.

„В район с ограничение от 60 км/ч , автомобил е засечен да се движи със 156 км/ч.”, обясни Стоянов.

За да се ограничат своеволията на пътя, през почивните дни от КАТ засилват контрола. А държавата въвежда жълта степен за опасност от тероризъм.

МВР, пожарна и Гранична полиция са в повишена готовност за празниците

„С моя заповед от 28 март е повишена степента на готовност за реакция при терористична заплаха на жълта степен”, заяви транспортният министър Росен Желязков.

Предвидени са и 23 нови супер камери.

„С тази камера ще заснемаме номерата, ще бъдат предавани на колегите, ще бъдат спирани и съответно ще бъде взето административно отношение”, обясни Атанас Шиников, началник на Магистрална полиция в Пазарджик.

Освен за опасни шофьори, устройствата следят и за липса на „Гражданска отговорност”. По информация на Нова телевизия обаче модерните камери все още не засичат превишената скорост. Стига се и до куриозни случаи. Само за няколко часа екипът ни се натъкна на ситуация, при която намерен вече автомобил в системата стои като издирван. А полицаите, трябва да се ориентират на място.

За целта от МВР засилват присъствието на познатите мобилни камери.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама