Каква храна ще сложим на великденската трапеза и лъжат ли ни с измислени промоции и лошо качество? Темата коментира Богомил Николов от Асоциация ''Активни потребители''.
Той предупреди за наличието на замърсители в зелените салати и пресния лук. И препоръча да ги мием много старателно преди консумация и по възможност – да ги накисваме във вода за известно време.
''Не е нормално козунакът да има срок на годност около 2-3 месеца. Набухването се постига с добавка на вещества, които не бива да консумираме'', каза той пред Нова телевизия.
Трябва да отделяме повече време за измиването на краставиците, а беленето им е въпрос на вкус и по желание.
Николов каза още, че ако купуваме храна директно от стопаните, е добре да ги познаваме и винаги да имаме едно наум.
Добави коментар