Почина журналистът Радослав Янкулов

20:55, 05 май 19 25 1748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почина журналистът Радослав Янкулов, съобщиха негови близки във "Фейсбук".

"Бог да го прости, Радко. Ще го запомня със симпатичното му, леко и безобидно чувство за хумор", написа Петър Пунчев, дългогодишен журналист в БНР.

"Преди три часа си е отишъл Радослав Янкулов. Бог да го прости! Винаги ще помня нашата обща осъществена мечта - радио "Експрес". И "Експрес", и Радко, и Ана-Мария Тонкова вече са другаде", написа в социалната мрежа Димитрина Кюркчиева, журналист от БНР.

Радослав Янкулов е роден на 11 февруари 1953 г. в София. Учи в спортното училище “Олимпийски надежди”. Завършва ВИФ и журналистика в СУ “Климент Охридски”. През 1976 г. постъпва в БНР. В края на 80-те напуска “Хоризонт” и за кратко е зам. главен редактор на спортната редакция в БНТ. Не е добре посрещнат в телевизията и скоро напуска.

Оглавява частното радио “Експрес” през 1992 г. от самото му тръгване, а когато го напуска, става шеф на Радио “99”. След него оглавява софийския канал на пловдивското радио “Канал Ком”. Шеф е на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 г.

След това става шеф на спортната редакция на Би Би Ти. Пиар е на бившата Държавна агенция за младежта и спорта (ДАМС), когато начело бе Весела Лечева (2005-2009 г.). От 29 май 2013 г. до май 2016 г. е генерален директор на БНР. Има две дъщери - Теодора и Александра, и едно внуче.

Екипът на ТОПНОВИНИ изказва съболезнования на неговите близки!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама