Столичаните заградили улица: Институциите, абдикирали от казуса, да си свършат работата

08:30, 07 май 19 25 1443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на столичен квартал „Витоша” попаднаха в затруднение, след като през уикенда техни съседи разкопаха и преградиха една от улиците, с аргумента, че е тяхна собственост. Години след изграждането на път, общината още не ги е обезщетила за отчуждаването на парцела.

Действията им обаче затрудни значително достъпа на съседите до техните домове. Часове след разкопаването дупката беше зарита, а инициаторите санкционирани.

Семейство блокира с багери софийска улица, иска пари от общината

„В правния мир, този имот е частен, а не общински. Затова по закона за устройството на територията ние имаме право да си го заградим”, каза единият от собствениците пред Нова телевизия. По думите му те не желаят да създават неудобство на своите съкварталци, но отправи запитване към кмета на район „Лозенец” Любомир Дреков, защо след 8 години едва сега е решил „да свърши нещо”.

„Този път заграждането ще бъде доста по-елегантно. Ще сложим бариера със символичната такса от 20 ст. Всички събрани средства ще бъдат дарени за дом за сираци”, заяви Елисавета Александрова. Тя призова институциите, „абдикирали от този казус, да си свършат работата”.

„Надявам се нещата да бъдат решени по мирен и законен начин. Всички ние тук ставаме заложници на този казус, щом като не можем да си стигнем до домовете. Това е единствената проходима улица”, каза Огнян Панайотов, жител на кв. „Витоша”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама