Млади таланти от град Елена с награди от конкурса "Шарено петле"

11:45, 08 май 19 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В тазгодишния Националния конкурс за детска рисунка, скулптура и приложно изкуство „Шарено петле“ в Средец еленски деца спечелиха две награди и достойно представиха Центъра за подкрепа за личностно развитие, където творят под ръководството на Мирослав Лазаров в кръжоците по дърворезба и по живопис. Младите таланти участваха в направление „Приложно изкуство“ в трета възрастова група от пети до седми клас на тема „Вълшебният свят на Странджа“.

Осмокласникът от СУ „Иван Момчилов“ Мартин Добрев спечели първо място с дърворезба, изобразяваща орел, а рисунката на шестокласничката Никол Чолакова е с втора награда, тематично свързана с природата.

Конкурсът се организира от Регионално управление на образованието гр. Бургас, община Средец и Общински детски комплекс – Средец и се провежда под патронажа на кмета на общината. Целта му е да открива и насърчава млади таланти от детските градини, училищата, школи и други извънкласни форми на обучение в областта на изобразителното, приложното и театралното изкуство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама